Черен дроб и детоксикация – защо храненето е важно?

По ирония на съдбата много от диетите с ниско съдържание на въглехидрати само влошават нещата

 

диета черен дроб

Тези диети ни насърчават да ядем много месо (голяма част от която е натоварено с токсини) и ни обезкуражават от яденето на достатъчно богати на фибри и вода плодове и зеленчуци. Тези диети не могат да ни направят по-слаби, а по-скоро по-болни. Такива диети забавят и елиминирането не само на килограмите, но и на вредните вещества изобщо. Като ни зареждат с толкова много протеини, за които стомасите ни не могат да произвежда достатъчно киселина, за да ги смилат, такива диети могат да инхибират правилното храносмилане, да претоварят нашия черен дроб и червата с поток от лоши, вътрешно произведени отрови като индикан, амоняк и кадаверин.

За щастие, черния дроб произвежда жлъчка – важно вещество за детоксикация на тялото ни. Той смазва червата ни, за да работят те заедно с фибрите за предотвратяване на запека.

Един от другите основни задължения жлъчния сок е да помогне на тялото ни да обработи мазнините. Без жлъчка, ние не можем да конвертираме бета-каротина във витамин A, нито бихме могли да използваме калция. Но когато нашата жлъчка става прекалено претоварена с токсините, които се опитва да се филтрира, тя просто не може да функционира правилно. Жлъчният сок става гъст, лепкав и неефективен. Резултатът: наддаваме по-лесно и по-трудно отслабваме.

Прочистването на черния дроб помага да се произвежда по-добър и по-ефективен жлъчен сок. Това прави възможно по-качественото разграждане на мазнините. Той също така прави по-енергийни хранителните вещества и намалява натоварването на храносмилателната и имунната система. Всичко това подобрява работата на дебелото черво и то лесно се освобождава от ненужните тежести. Какъв е ефекта? Ние изглеждаме и се чувстваме много по-добре и става много по-лесно за нас да се постигнем и поддържаме идеалното тегло.

Author: Mari

Share This Post On