Диетата пряко засяга личния риск от развитие на рак

Онколозите представиха списък на продуктите, които вероятно ще доведат до развитие на рак, съобщава Информационна агенция „Regnum“


За най-опасно и провокиращо развитието на рак е признато червено обработено месо. То застрашава от появата на рак на стомаха и червата. Това включва месни продукти с удължен срок на годност и променени вкусови качества като бекон, шунка, салам.

В тези продукти можете да намерите много канцерогени. Ако например консумирате 50 грама от продукта всеки ден, рискът от рак на червата може да се увеличи с 18%. Пестицидите, различните хранителни добавки и изкуствени подсладители също са вредни. Те могат да бъдат намерени както в зеленчуци, така и във всички крайни продукти, включително млечни продукти.

За неутрализиране на отрицателното въздействие на тези вещества, учените съветват да се включат в диетата продукти с високо съдържание на диетични фибри, минерали и антиоксиданти. Такива продукти са: домати, куркума, боровинки, нар, броколи, зелен чай, мастни риби.

Нужно е да припомним, че в древността хората рядко са имали рак, казват изследователи. Канадски учени са провели статистически анализ, и е установено: в нашето време случаите на рак са 100 пъти повече, отколкото в древни времена, казва „Lenta.RU“ . Заключението е направено въз основа на изследването на останките на древните египтяни. При около 1000 смъртни случая са установени само няколко случая на рак.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On