Диетолозите казват защо не е лесно да отслабнем, дори да се храним правилно

Не е лесно да отслабнем, особено ако не се храним правилно. Затова трябва да се внимава дори и тогава, когато си мислим, че се храним здравословно


Общоприето е, че полезните продукти уникално допринасят за загубата на тегло. Но на практика всичко не е толкова просто. Както отбелязва Влад Тайм, има полезни храни, които увеличават апетита, което затруднява загубата на тегло. По-специално, такива продукти включват салати и зеленчуци.

Експертите твърдят, че замяната на пълноценния обяд със зелена салата няма да има положителен ефект върху тялото. За да може салатата да помогне за намаляване на теглото, тя трябва да се консумира заедно със зърнени култури, с риба или с месо. Също така, яденето само на зеленчуци е застрашено от факта, че гладът ще се върне много бързо. В резултат на това човек може да се пречупи и да има желание да хапне нещо допълнително.

Освен това, пълнозърненият хляб не е най-добрият избор, защото е продукт, богат на въглехидрати. По същата причина царевичните люспи са вредни. Те са много калорични, засилват глада и водят до преяждане. Специалистите по хранене препоръчват да се заменят люспите с овесена каша (но не и бързо приготвена).

Плодовете и зеленчуците за закуска също предизвикаха въпроси. Консумирането на плодове на празен стомах ще доведе до повишаване киселинността на стомашния сок, което ще предизвика силна атака на глада. Подобна е ситуацията и при плодовете. Трудно е да се намали теглото, ако диетата съдържа готови плодови кисели млекца. Те имат много захар и различни вредни добавки. Млечните коктейли са много по-полезни.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On