Доброто зрение зависи и от състоянието на черния дроб

Състоянието на зрението често е свързано със състоянието на други органи в тялото, като черния дроб

зрение Освен това, в Източна медицина очите и черния дроб са директно взаимосвързани. На китайски има йероглиф, който казва за очите, че са „цвете на черния дроб.“

Всъщност, този орган регламентира почистването и метаболитните процеси в организма, и нарушението на неговата работа се отразява на цялото тяло, включително и на очите. Например, ако черният дроб лошо изпълнява задълженията си, очите получават по-малко витамин А, който е от съществено значение за синтеза на зрителните пигменти на ретината.

Нашият черен дроб е и главен диетолог на тялото. Благодарение на него хранителните вещества от храната се разпределят в целия организъм. Без това не витамините няма да попаднат в кръвта. Така, че всяко нарушение на работата на черния дроб ще лиши тялото от ценни доставки.

Череният дроб е и главен имунолог на нашето тяло. Всякакви нарушения на втория по големина човекшки орган  водят до намаляване на имунитета и цялостното функциониране на нашето тяло. Следователно, умората и честита настинки са резултат точно от това.

Когато става дума за очите, трябва да кажем, че черния дроб може да възпрепятства или да ускори появата на някои възпалителни заболявания на очите. Пак с очите е свързано и емоционалното състояние, което в много случаи зависи от пречиствателната станция на нашето тяло. Лошата на работа на черния дроб може да предизвика състояния на раздразнение и гняв, а като отговор на тези емоционални състояния да настъпи причерняване или нараняване, причинено от нестабилното състояние на психиката.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On