Доказана е ползата на зеленото кафе за отслабване

Напитката, приготвена от печено кафе, има невероятни свойства. Но, освен познатото ни кафяво, печено кафе, много полезно за отслабване е и зеленото кафе


Зеленото кафе е в състояние да намали теглото, холестерола и кръвната захар поради хлорогеновата киселина, пише английското издание Дейли Телеграф. Това е естер на кафеена киселина с един от стереоизомерите на хининовата киселина. И проведени преди това изследвания показват, че антиоксидантите от кафето имат положителен ефект върху смилаемостта на глюкозата при диабет тип 2.

Сега експертите се позовават на данни за загуба на тегло при използването на зелено кафе. Зърната съдържат много хлорогенова киселина, която има мощен хипогликемичен ефект. Този ефект потиска отделянето на захар в стомаха, като по този начин спомага за отстраняване на излишната захар от тялото. И всичко това с минимален риск от странични ефекти като тремор и тахикардия.

В зеленото кафе има липоева киселина, която регулира метаболизма на мазнините. Учените подчертават, че в непечени зърна всички хранителни вещества се съхраняват по-добре. Тъй като вкусът на зелено кафе е доста остър, експертите съветват да приемате капсулиран екстракт от зелено кафе.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On