Други билкови методи за прочистване на черния дроб

Ето още няколко билки, които ще ви помогнат да прочистите максимално черния си дроб, за да постигнете максимална радост от живота. А и добро здраве, тъй като черният дроб е един от най-важните органи за нашия организъм – без неговата правилна функция, ние не се чувстваме добре.

7-prichini-da-izpiete-sutrin-chasha-voda-s-limonov-sokКориандър

Има няколко научни изследвания, които доказват, че благодарение на източната подправка, успешно се премахват такива допълнителни „съставки“ на кръвта, кат вредните тежки метали и токсини, попаднали с храна, от въздуха и др. Комбинацията от кориандър със зеленото водорасло Хлорела е една супер детокс рецепта. Кориандърът е добре известен при приготвянето на различни супи, зелени шейкове. Най-добре се комбинира вкусово със сок от прясно изцедени моркови.

Западни билки
Такива билки са глухарчето и магарешкия бодил. Тези две билки се използват най-често на Запад за детоксикация на черния дроб. Благодарение на своя флавоноиден комплекс, магарешкия бодил притежава ценен антихепатитотоксичен и хепатопротективен агент. Съставката носи още името силимарин, и действа като антиоксидант за чернодробните клетки, като ги пази от увреждане. Корените от глухарче пък се използват за стимулация на секрецията и тонуса на храносмилателната система, особено, когато е засегната жлъчната секреция. Те се прилагат сполучливо и като слабително и диуретично средство.

Разтвор от вода и лимон
Един от най-популярните методи за пречистване на черния дроб, който се ползва от хората на Запад векове наред. Неговото голямо предимство е, че може да бъде ползвано всеки ден, лесно се приготвя, и всяка сутрин на гладно се изпива малка чаша вода с прясно изцеден сок от лимон в нея.

Зехтин и лимонов сок
Това също е често използван метод. Добре е преди това да преминете на по-леко хранене, за да прочистите по-добре и лесно червата. Добре е да преминете към суровоядска или най-малкото вегетарианска диета.
За прочистването на черния дроб се изпиват около 150-200 мл зехтин, както и същото количество прясно изцеден лимонов сок. Количеството трябва да се приема за около 2 часа, като се пие на малки глътки. Пречистването на черния дроб продължава в следващите 24 часа, обикновено не се усеща веднага.

Author: admin

Share This Post On