Експерти са открили как да удължат живота на хората с рак на черния дроб

Хепатоцелуларният карцином е най-честата форма на първичен рак на черния дроб. Ежегодно около 600 000 случая на това заболяване се диагностицират в света


Учените са установили, че за борба с рак на черния дроб, може да се използва лекарството Ramucirumab. Преди това, лекарството е било успешно използвано за лечение на рак на стомаха и рак на белите дробове, пише The Deccan Chronicle .

След проведеното проучване експертите стигат до следния извод: Ramucirumab не само удължава живота на пациенти с напреднал рак на черния дроб, но също така и се стопира развитието на болестта. Според учените Ramucirumab увеличава нивото на алфа-фетопротеина. Този ензим има противоракова активност.

Между другото, по-рано служителите на университета в Делауеър са разработили ефективен метод за борба с рака на черния дроб. Изследователите комбинират два метода на лечение и получават ефективна комбинация.

Учените са развили лабораторна култура на туморни клетки. След това те проведоха поредица от експерименти. Специалистите наблюдават как раковите клетки реагират на загубата на хексокиназа-2. Този ензим помага на клетките да абсорбират глюкозата. Оказа се, че отсъствието на ензима има твърде малък ефект върху жизнената активност на клетките.

След това специалистите лекуват клетките с метформин, лекарство, което намалява нивото на захарта. Това лекарство обикновено се използва за лечение на диабет. Благодарение на комбинацията от два различни подхода, учените успяха да постигнат добри резултати. Растежът на тумора се забави и повечето ракови клетки умряха.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On