Ето защо трябва да включим кисело зеле в диетата!

Кисело зеле – това е страхотен зимен продукт! В него има много витамин С, дори повече, отколкото в цитрусовите плодове


Плюс това, любимото на всички кисело зеле е отличен пробиотик, пребиотик, източник на влакна и важни ензими. Всичко това позволява използването на кисело зеле за поддържане на имунитета и стомашно-чревния тракт.

Според лекарите, киселото зеле може да бъде отлично средство за предотвратяване на язви на стомаха и дванадесетопръстника. Сокът от кисело зеле е богат на L-глутамин, който може да излекува увреждането на чревните стени. Благодарение на зелето червата получават голям брой полезни бактерии. В допълнение, само половин чаша кисело зеле дневно покрива дневната нужда от витамин К (важно за здравите зъби и косата).

Също така зелето премахва плаката върху зъбите и компенсира липсата на витамини от вида B (намалява риска от заболявания на сърдечно-съдовата система). Диетолозите съветват да се комбинират зелето с ястия от риба, месо, зеленчуци. Можете да добавите моркови и боровинки към него, като за предпочитане е сами да си направите кисело зеле. В готовия продукт има твърде много захар и оцет.

Една друга супер храна, подобна на киселото зеле, са сливите. Или по-точно – сините сливи

Експертите от САЩ настояват да включите в диетата си сини сливи, съдържащи високи концентрации на антиоксиданти. Като цяло, сливите насърчават здравословното храносмилане, намаляват нивата на холестерола, помагат за борба с инфекциите и рака.

Сливите нормализират кръвосъсирването. Те са полезни за диабетиците (поддържат стабилни нива на кръвната захар). Експертите съветват да ядете 2-3 сливи дневно. И според друго проучване сухите сливи съдържат вещества, които помагат за борба с чревния рак. Доказано е, че този продукт има положителен ефект върху чревната микрофлора, предотвратявайки появата на опасни образувания.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On