Годжи Бери се грижи за здравето на вашия черен дроб

Наричат плода Годжи Бери съкровището на Хималаите. И има защо. Според много натурoпати, той дарява младост и дълголетие. Възможно ли е обаче годжи бери да предотврати хроничните заболявания?

Valshebniq plod ot Himalaite goji beri 5Плодчетата годжи бери представляват малки ярки червено-оранжеви плодове, които е берат от храст, растящ в Китай. В Азия тези плодове се консумират почти ежедневно, като това, според местните, е гаранция за дълголетие. Другото име на растението е лициум и през вековете хорат са го използвали за лечение на много здравословни проблеми като диабет, високо кръвно налягане, висока температура и свързани с възрастта проблеми с очите.

Плодовете могат да се консумират, както сурови, така и варени или изсушени, но в нашата страна може да се намери само изсушено. Ползва се като добавка или основа за билкови чайове, сокове, вина и лекарства. Антиоксидантите в плодовете може да предпази тялото от разрушителните ефекти на времето, да предпази черния дроб от токсините и да извлече всичко, което затруднява неговата работа. В редица натурални продукти за здравето на черния дроб се добавя и това скъпоценно растение.

Author: admin

Share This Post On