Червен грейпфрут – колкото ползи, толкова и вреди

Който пие някакви лекарства, да не яде червен грейпфрут и да не пие сок от него. Този цитрус обърква ефекта на поне 100 лекарства

грейпфрут

Използването на грейпфрут при едни ускорява действието, на други го забавя, а с трети влиза в опасна комбинация.

Ако се пият хапчета за сваляне на кръвното например, грейпфрутът ускорява ефекта им. Тогава кръвното спада рязко и с много. Това е опасно за хипертониците, защото орга-низмът им трудно се нагажда към промяната.

Сериозен проблем възниква и при консумация на грейпфрут от хора с болни сърца, които пият хапчета. Опасна е и комбинацията му с лекарства за сваляне на холестерола,с болкоуспокояващи, срещу алергия, противозачатъчни и хормонални.

Сокът на грейпфрута блокира важен ензим в черния дроб, който разгражда активните съставки в множество медикаменти. Това може да има дори фатални последици.

Червеният грейпфрут неутрализира напълно хапчето антибебе, но увеличава с 23% половата мощ на мъжа след изпиването му.

Ето защо всяка двойка трябва да е наясно какви са целите й в леглото, преди да се почерпи със сок от грейпфрут.

Подобно е действието на сока и при повечето медикаменти за регулиране на кръвното. Той усилва двойно действието на лекарства срещу депресия, а на статините – 16 пъти. В комбинация с тях този сок може да е дори смъртоносен.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On