Хронична умора се появява и заради нарушения в метаболизма

Британски учени откриха зависимост между синдрома на хроничната умора и дисбаланса в обмяната на веществата

хронична умора

Хронична умора се появява и заради нарушения в метаболизма

Оказва се, че именно нарушенията в метаболизма могат да бъдат първопричина за възникване на здравословния проблем. Този проблем, затлъстяване и умора, измъчва все повече хора. Основният симптом на хроничната умора е трайното физическо и психическо изтощение, което не преминава дори след продължителен сън и отдих.

Преди време изследователи търсеха причината сред психическите разстройства. Те предполагаха, че именно проблеми, свързани с нервната система, могат да предизвикват у хората постоянно усещане за отпадналост, от което им е много трудно да се отърват, а в някои случаи дори се налага медикаментозна помощ. Данните от най-новите научни изследвания обаче дават основание да се смята, че причината може да е начинът, по който организмът усвоява различните хранителни вещества.

Синдромът на хроничната умора вероятно е следствие от загуба на способността на организма да изгаря захарта по естествен начин, за да получава клетъчна енергия. Той използва други източници, които не са подходящи и количеството калории не е достатъчно. Така човекът започва да се чувства непрекъснато уморен. Освен това по време на подобни метаболитни процеси се отделя лактат, който причинява болка при натрупване в мускулите, а оттам идва и общото неразположение в организма, обясняват експертите.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On