Изследователите са открили универсален метод за подмладяване на черния дроб

Учените от Медицинската гимназия към Станфордския университет въведоха метод за „ремонт“ на черния дроб


Според персонала на гимназията, благодарение на метода могат да се развиват лекарства за борба със стареене и цироза на клетките на черния дроб, съобщава „Ridus“. Установено е, че стимулиращата регенерацията на черния дроб умерено повишаване активността на теломерите в клетките на организма.

Известно е, че теломеразната е комплексен протеин, който предпазва от прекомерно намаляване дължината на теломерите. Теломерите са защитни крайни части на хромозомите, които се съкращават при всяко клетъчно делене и показват реалната биологична възраст на организма. Скъсяването на теломерите е пряко свързано със стареенето на клетките на тялото.

В последната част на изследването е доказано, че мутациите блокират теломеразната активност, което води до цироза при гризачи и хора. Но ако ензимната активност е значително увеличена, възможно е това да е рак на черния дроб. Учените са открили с помощта на гризачите, че 3-5% от чернодробните клетки продуцират високо ниво на теломераза.

Но в клетките гените, участващи в нормалния метаболизъм, също са по-малко активни. Тези клетки са равномерно разпределени през черния дроб и увреждат този толкова важен орган, като започват да се размножават, образувайки нова тъкан.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On