Как да се храним при жлъчна криза?

Когато по една или друга причина се появи проблем с жлъчката, тогава освен медикаментите трябва да знаем, че храненето е основна част от цялата фаза по лечението.

draft_lens19071798module156486352photo_1327091555healthy_foodЗа жалост все по-често се срещат случаи за отстраняване на жлъчка, а причините се крият в това, че много хора водят прекалено заседнал и застоял живот, мазната храна, с която се хранят и преди всичко все по-честата липса на плодове от нашата трапеза.

Затова след като вече сме се сдобили с една такава болест, трябва да следим какво ядем. И даже и вече да е остранен проблемът, факта, че някога сте имали такъв, налага специален режим на хранене. Има групи храни, за които за известно време просто трябва да забравите.

Самата жлъчна криза действително е много болезнена, като много често болката под формата на спазъм от дясната страна, под ребрата, започва да се разпространява и към врата или пък рамото, като често се съпровожда с повръщане и висока температура.

Тзкава криза най-вероятно е причинена от неправилната храна, която може болният да е погълнал през определен период от време, подмамен от вкусното ястие, забравяйки напълно за своя здравословен диетичен режим. Болните от жлъчка напълно трябва да забравят за тлъстите и мазни храни, за яйцата и зелето, за спзнака и кафето.

Забранени са и също пържени храни, а и различни видове подправки – хрян, магданоз, горчица и целина.

Може да се консумират такива храни като нетлъсти меса, пиле и риба, а от време на време и по някой белтък на яйце. Различни млечни продукти също, но само изкиснато сирене, извараи мляко, различни крем супи, задължително плодове и др.

След време, заедно с един чудесен билков препарат – Хепавитал, вече можете да започнете да се захранвате нормално. А Хепавита ще ви помогне това да се случи по-скоро.

 

Author: admin

Share This Post On