Какви са симптомите на болния черен дроб?

Ако се открие навреме чернодробното заболяване няма да нанесе големи вреди на организма

Гаденето е типичен симптом на различни заболявания на стомашно-чревния тракт, но то се експресира в черния дроб най-много

Гаденето е типичен симптом на различни заболявания на стомашно-чревния тракт, но то се експресира в черния дроб най-много

Доста дълго време черния дроб боледува без явни признаци. Черният дроб не боли, не и когато заболяването е в ранен стадии. Когато черният дроб започва да развива възпаление, това лесно може да се усети.

Какви признаци се наблюдават при болен черен дроб?

Гаденето е типичен симптом на различни заболявания на стомашно-чревния тракт. Но то се експресира в черния дроб най-много. Пациентът може да загуби апетит напълно и да предизвика отвращение към някои храни, специално към продуктите с много мазнини. В същото време се появява слаба болка и диария.

При болен черен дроб се променя кръвообращението, което спомага за освобождаване на определено количество кръв. Поради това е знак за болен черен дроб е подуването на този толкова важен орган. Подуване може да възникне както на самия орган, така и под очите, ръцете и краката, особено на пръстите на ръцете. Но един от най-характерните признаци за болен черен дроб е асцит. Това е състояние, при което стомаха набъбва и увеличава лице като „топка“, което се дължи на натрупването на течност.

За болния черния дроб са характерни и такива симптоми като апнея, нарушен сън, сърцебиене, нощни изпотявания.

Също така към общите характеристики на болен черен дроб се включват болка и чувство на тежест в дясния хипохондриум. Болката може да бъде постоянна или болка, която се усилва по време на физическо натоварване. Болката може да се появи след хранене с мазни храни. Болката може да бъде придружена и от киселини в стомаха, оригване и горчив в устата.

Author: Mari

Share This Post On