Какво е Хепавитал

Лечението с билки е тема, която е дискутирана, прилагана и изпитана от векове

Едва ли има нещо, което трябва да бъде добавено за ползата от природните дарове, но все пак трябва да се има предвид, че терапията с билки дава най-добри и трайни резултати.

hepavital.snimkaЗащо съставът на хепавитал е уникален?

Хепавитал е препарат, който съдържа уникален набор от билки, които помагат за доброто здраве на черния дроб и жлъчката.

Какво съдържа Хепавитал?

Хепавитал е уникална билкова комбинация. Голяма част от лечебните треви са ползвани с успех още от древните лечители в Индия. Освен от Индия, в състава на хепавитал влизат билки от Китай, Япония и Югоизточна Азия. Двата етапа съдържат следните билки:

Прочистваща система

-Глюкоманан( Аmorpho Phallus Konjac)

-Изабгол(Plantago ovata )

-Куркума (Curcuma longa)

Билкова формула

-Лиций( Lycium Barbarum)
-Розмарин (Rosmarinus officinalis)
-Джинджифил – (Zingiber officinale)
-Червен кантарион (Erythraea centaurium Pers.)
-Лечебна ружа (Althaea officinalis L)
-Глухарче(Taraxacum officinale)

 

ГЛЮКОМАНАН

ГЛЮКОМАНАН

Аmorpho Phallus Konjac, по-известен като глюкоманан, е много ефективен при запек. Тази билка не се абсорбира от тялото, но преминава през стомашно-чревния тракт, докато не се елиминира. Аmorpho Phallus Konjac е не само полезен за облекчаване на запека и изхвърлянето на излишната вода, натрупана в организма, но понижава лошия холестерол и кръвната захар.

Triphala е известна на медицина като за лечение на черния дроб от векове. Triphala, както подсказва и името, е съчетание от три уникални билки, а именно Харада, Амла и Бихара. Triphala има многобройни ползи за здравето. Тази уникална билка спира процеса на стареене, съживява тялото, помага при загуба на тегло и контролира прекомерната склонност към ядене и пиене, за да помогнете на пикочните пътища, паметта и интелектуално развитие.

Plantago ovata

Plantago ovata

Plantago ovata помага за поддържане на сърдечно-съдовата и храносмилателната система. Растението е богато на фибри и е от съществено значение за предотвратяването на различни форми на рак, включително рак на дебелото черво. В източната медицина се прилага за предотвратяване появата и развитието на рак на червата и черния дроб. Традиционната медицина подкрепя тези факти и препоръчва лечението с Plantago ovata.

Позовавайки се на проучване, публикувано в „American Journal за клинично хранене, известният индийски природолечител Рей Сахано доказва, че Plantago ovata може да помогне за стабилизиране нивата на естрогена при жените.

За Curcuma longa се знае достатъчно. Може би трябва още веднъж да си припомним, че куркумата освен много вкусна подправка е и  отлично средство за изчистване на мастните натрупвания в черния дроб.

Билкова формула, която се прилага след пречистващата има следните полезни съставки:

Lycium Barbarum – това е небезизвестното годжи бери, което е не по-малко популярно от куркумата и за което се знае, че е основен виновник за дълголетниците на Изтока. Ето ги и най-важните ползи на лициума.

-Мощен антиоксидант.

Годжи бери – Lycium barbarum

Годжи бери – Lycium barbarum

-Отлично средство, което премахва умората.
-Подобрява сексуалната функция.
-Засилва метаболизъма.
-Дава силен тласък за добрата работа на имунната система.
-Доказани анти-стареене свойства.
-Регулира кръвното налягане.
-Отличен помощник на сърцето.

Джинджифилът и розмаринът ще неутрализират вредните последствия от прекомерната употреба на алкохол. Преяждането също нанася не по-малко вреди на организма и в частност на черния дроб, затова тези две популярни билки ще му помогнат при преработването и изхвърлянето на отровите от нашия организъм. Шлаки, вредни вещества и натрупвания ще бъдат буквално изметени, благодарение на тази уникална комбинация от билки и лечебни масла.

Erythraea centaurium Pers

Erythraea centaurium Pers

Erythraea centaurium Pers. В България е по-известен като червен кантарион. Червеният кантарион притежава много силни детоксикиращи качества. Тази билка идеално прочиства организма. Отлично повлиява състоянията след злоупотреба с алкохол и е незаменима за премахване на вредите от махмурлука. Червеният кантарион е билката, която прочиства алкохола от кръвта. Билката притежава и оказва благоприятен ефект при лечението на жлъчна недостатъчност, проблеми с далака и черния дроб.