Ястията с карфиол са полезни при чернодробни заболявания

Ястия със зеле присъстват на трапезата ни целогодишно, а пренебрегваме вкусния карфиол

карфиол

Ястията с карфиол са полезни при чернодробни заболявания

Грешка е, че не използваме карфиол толкова често, колкото зелето.

Ако включите карфиол в диетата, тя ще стане много по-разнообразна и вкусна. Аако направите диета само с карфиол, може да подпомогнете значително добрата работа на черния дроб.

Вкусният карфиол съдържа белтъчини, при това лесно усвоими и сходни на животинските. Най-ценни в цветното зеле, както го наричаме у нас, са витамините. Карфиолът е богат на вит. А, К, от В група, на фолиева и пантотенова киселини. Високата концентрация на вит. К гарантира плътни кости, успешна профилактика срещу остеопороза, здрави зъби и нокти.

Зеленчукът поддържа имунитета, активизира обмяната, грижи се за свежестта на кожата и се бори със стреса.

Диетата с карфиол има един-единствен недостатък: не е подходяща за хора с чувствителен стомах. Всички останали обаче могат да се възползват от нея. Въглехидратите в зеленчука са незначително количество, затова той замества отлично много по-калоричните картофи. Карфиолът съдържа вещества, които активират специфични ензими в тялото, в резултат на което борбата с токсините от обмяната и околната среда става по-лека. Така забавя и стареенето. Богат на фибри, той има прочистващо действие, стимулира метаболизма и храносмилането.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On