Кои са чернодробните помощници?

Докато ключът към по-здрав черен дроб е да се поддържа хармония и баланс, има някои храни и добавки, които ще помогнат на черния дроб си върши работата по-добре

черен дроб анатомия

Джинджифил, повечето тъмнозелени листни зеленчуци, цвеклото и ментата, както и някои други плодове и зеленчуци, ще помогнат за свободния поток на полезна енергия към черния дроб. И все пак, кои са храните, които могат да помогнат за по-добрата работа на черния дроб, както и за укрепване на здравето? Ето само някои от тях.

Моркови: С високото си съдържание на бета-каротин, който помага за регулиране нивата на кръвната захар, като същевременно се намалява възпалението в организма, морковите са добра енергийна храна.

Бял трън: Съдържа антиоксидант, който действа като токсин блокер. Може да си правите чай, а може да го приемате в по-висока концентрация, посредством добавки като Хепавитал.

Орехи: Трепят токсините от раз. Може да ядете по 50 грама орехи в продължение на 30 дни, след което е добре да направите почивка от една седмица.

Лимони: Почистете не само на черния дроб, но също така и жлъчния мехур, бъбреците, храносмилателния тракт и белите дробове със сок от лимони или лимонена вода, която приемате сутрин на гладно.

Чесън: Помага за укрепване и прочистване на кръвта, като същевременно дава на черния дроб и бъбреците необходимата доза естествен антибиотик.

Сок от цвекло: Съдържа химикал, наречен бетаин, който стимулира клетките на черния дроб и предпазва черния дроб и жлъчните пътища.

Author: Mari

Share This Post On