Коя е най-полезната диета за сърцето?

Служители на Университета в Съри заявяват: понякога е по-добре да се гладува малко, отколкото постоянно да се кара на нискокалорична диета


Според тях, компетентено умерен пост, спазван периодично ефективно намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Нискокалоричната храна не може да предизвика подобни ефекти, категорични са учените.

Ефектът от глада беше тестван върху доброволци с наднормено тегло. От хората се изискваше да отхвърлят 5% от телесното тегло. Участниците в експеримента бяха разделени на групи. Първата група доброволци яде в обичайния режим само пет дни в седмицата, а втората – намален калориен прием с 600 калории на ден. В хода на експеримента около 20% от участниците, които не са спазвали диетата или намалиха теглото им, бяха елиминирани. Програмата беше завършена от 27 души.

Оказа се, че диета 5 от 2, при която едно лице в продължение на два дни в седмицата ограничава приема на калории (500-600 килокалории (частично гладуване), има ускорен метаболизъм. Хората от тази група успяха да постигнат желания резултат за 59 дни. С ежедневно ограничение на диетата отслабването е отнело 73 дни. Освен това умереното гладуване с прекъсвания е допринесло за 9% намаление на систоличното кръвно налягане при хора от първата група и 2% при хора от втората група.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On