Минералната вода – ценен източник на калций

Ново проучване от Университета в Хановер, установи, че минералната вода може да се превърне в алтернатива на млечните продукти

минералната вода
Минералната вода е в състояние да задоволи нуждата на организма от калций. Важно е, че водата не е с толкова високо съдържание на калории, като млечни продукти, съобщава Zee News.

направено е проучване, в което са участвали 21 души. Експертите изследвали абсорбцията на калции от три вида минерална вода, мляко и калциеви добавки. Учените са установили: калцият еднакво добре се абсорбира от всички източници. Други минерали във водата не оказват влияние върху усвояването на калция.

Според изследователите, концентрацията на калций обикновено се посочва на етикетите, които се залепват на бутилките от минерална вода. Според препоръките на германските специалисти, хората трябва да консумират 1000 мг калций на ден. Това означава, че те трябва да пият по два литра минерална вода с калциево съдържание – 500 милиграма на литър, или повече от 3 чаши мляко. В САЩ, препоръчителната доза калций е 1300 милиграма на ден.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On