Може ли да се излекува затлъстелия черен дроб?

Конвенционалната или ортодоксална медицина не разполага с конкретна терапия или медикаментозно лечение за обръщане на затлъстелия черния дроб

мазен черен дроб

Всъщност, много лекарства, като лекарствата за понижаване на холестерола, например могат да окажат токсични ефекти върху клетките на черния дроб.

Лекарите насърчават постепенното намаляване на теглото, което доказано подобрява функцията на черния дроб. Освен това, много медицински автори предупреждават, че много бързата загуба на тегло или прекалено радикални диети, могат да влошат състоянието на черния дроб. Добрата новина е, че постепенното намаляване на теглото, с по-малко от 5 до 10% загуба на първоначалното телесно тегло над 6 месеца се препоръчва.

Така че, затлъстяването на черния дроб може да се промени, но това може да отнеме известно време – от една до две години в някои случаи. Ако сте с наднормено тегло и ви е много трудно да отслабнете, преразгледайте обективно здравословното си състояние, направете едно основно прочистване на черния дроб с диета или чай и започнете да действате.

Освен диета и хранителните недостатъци, най-важните фактори за лошото състояние на черния дроб са:

  • Инсулиновата резистентност
  • Чернодробната токсичност
  • Лептиновата устойчивост

Приемът на билки и отвари може значително да подобри състоянието на черния ви дроб. Ако започнете да правите дори и само един разтоварващ ден в седмицата, това неминуемо ще доведе до много по-доброто състояние на този толкова важен орган за човешкото тяло и здраве.

Author: Mari

Share This Post On