Може ли с диета да се лекува холецистит?

Когато жлъчните камъни са по-големи може да блокират жлъчните пътища и да предизвикат възпаление на жлъчния мехур (остър холецистит)

holecistit При бавно протичане на заболяването холециститът се води хроничен.

Хроничният холецистит се дели на два типа: първият се развива бавно, без ясно изразени симптоми, в течение на няколко месеца или години. Вторият тип се образува след прекаран остър холецистит.

Всяко от заболяванията се диагностицира с помощта на ултразвуково изследване. Чрез изследвания се установява също наличието на камъни в жлъчния мехур и признаците на възпаление.

За лечение заедно с медикаментите се препоръчва и диета. Менюто зависи от сложността и степента на заболяването.

Метаболитните процеси в организма са пряко свързани с черния дроб, затова диетата при заболяване на жлъчния мехур трябва да има за цел да понижи натоварването и на черния дроб.

Наличието на хроничен холецистит също изисква щадяща диета. Храната трябва да се консумира често и на малки порции – от около 300 г. Препоръчва се храна, съдържаща протеини, а също и умерено количество мазнини от растителен произход.

За доброто състояние и на жлъчката, и на черния дроб се препоръчва редовно прочистване, което е най-добре да се извършва с капките Хепавитал. Освен това, за спомагане на добрата работа е препоръчително да се правят разтоварващи дни – най-добре един в седмицата, а ако са два, ще е още по-добре. По време на тези дни трябва да се приемат само течности, като чай, вода или айран.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On