Постенето е полезно за мозъка и за черния дроб

За мозъка е полезна почивката, полезна е и внимателно подбраната храна, а също така и примерен отказ от прием на определена храна

мозъка
Изследователи от Института Бък установили, че постенето позволява на мозъка да си почине. Чрез пост намалява активността на синапсите (връзките между невроните) в нервната система и е възможно презареждане. Специалистите провели проучване върху ларвите на плодови мушици, пише Science World.

Първо мухата е спряла да получава протеин. И след това, учените обикновено са ограничили количеството на храната, консумирана от мухите. Изследователите забелязали, че след три часа на гладно синаптичната активност при мухите, е намаляла с 50%. Поради липсата на хранителни вещества се освобождава по-малко невротрансмитер и енергийните разходи са намалени.

Според експерти, онова, което те са наблюдавали при мухите е напълно вероятно да се случва и при хората. Вероятно това, и други подобни открия, ще помогнат на хората с мозъчни заболявания като епилепсия.

Постенето е полезно не само за мозъка. Отказът от някои храни, като месо и мляко помага да отслабнете, понижава холестерола и кръвното налягане. В допълнение, някои хора твърдят, че постенето спасява и от стреса.

И още: постната диета стартира специален процес в клетките, което е важно за възстановяването при множествена склероза. Тайната е в кортизона, който убива автоимунните клетки.

Освен това, постенето е безкрайно полезно за черния дроб. Ако е налице стеатоза, то след един по-дълъг период на постене, омазняването може да изчезне.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On