Новина: в човешкия мозък има „превключвател“, който помага да отслабнем

За работата на човешкия мозък са изписани хиляди и хиляди статии. За чудото на нашия мозък – още повече. И има защо!


Затова можем категорично да кажем, че човешкия мозък все още остава загадка. Защото не спира да изненадва учени и обикновени хора.

За хората, които са склонни да преяждат, персоналът на Университета в Ню Йорк разработи нова терапия. Изследователите са доказали, че гладът може да бъде овладян чрез стимулиране на невроните в човешкия мозък. Експертите признават, че хората и животните са склонни към емоционално преяждане (храната се използва под въздействието на емоции, дори и без глад), пише РИА Новости .

Изхождайки от това, учените заключават, че за да се контролира този процес е необходимо да се повлияе на лимбичната система. Лимбичната система е отговорна за сетивните органи, както и за проявите на агресия и стрес. Докладът на учените казва: „Хранителното поведение се контролира от различни неврони и нервни вериги, концентрирани предимно в хипоталамуса и задния мозък на бозайниците“.

За да изпробват теорията си, специалистите инжектираха невролептичния клозапин-N-оксид на гризачи. Той засяга невроните на септа. Това направи възможно значително намаляване консумацията на храна. Важно е, че не са открити странични ефекти. И следователно, тази техника може да се използва във връзка с преяждането и при хората.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On