Отвара със зеле сваля килограми

Отслабването с помощта на зеле е популярно отдавна и в това няма нищо случайно


Този продукт е на разположение целогодишно, евтин е, а има значителни предимства в борбата с излишните килограми.

Зеленчукът е нискокалоричен, а е богат на полезни вещества и витамини. Но най-вече съдържа значително количество фибри, които отлично прочистват стомаха и червата и активизират обмяната. Освен това засищат качествено – за дълго време. Така дават и чисто психологическия ефект на пълния стомах.

Най-важното качество на зелето обаче е, че регулира мастната обмяна и пречи за превръщането им в натрупвания под кожата.

Единственият минус на диетата със зеле е, че не всички хора я понасят добре. То може да предизвика метеоризъм – подут стомах, затова не се препоръчва при проблеми с жлъчката, при гастрит или колит. За да изпитате поносимостта си към продукта, изкарайте един ден на зелева салата. Ако се чувствате нормално, тогава вече изпробвайте някой от вариантите на диета.

С отвара

Най-малко популярна, но изключително ефикасна е диетата с отвара от зеле. Тъй като тя съдържа много малко хранителни вещества, специалистите препоръчват да я използвате само за разтоварващи дни или като вариант за първия ден от същинската зелева диета.

Да си направите отвара е елементарно. Една трета от средна зелка залейте с 2,5 литра вода. Варете 10 минути. После добавете 1 нарязан морков и 1 цяла глава лук. Посолете малко и варете до готовност. Прецедете (готовите зеленчуци оставете за утре) и при необходимост разредете с вода – трябва да имате 2 литра отвара. Пийте по чаша на всеки два часа. Повтаряйте разтоварващата програма не по-често от два пъти в седмицата.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On