Пъпешът – хем засища, хем вталява

Пъпешът е двойнствен. Съдържа много полезни вещества, но и големи количества захар и нишесте

пъпешът
Пъпешът е и плод, който е предпочитан за консумация с различни, не особено диетични подобрители – сладолед, сиропи, сметана. Но, високото съдържание на нишесте не бива да ви плашат. Точно това е главното му достойнство, става ли дума за диета – хем вталява, хем засища.

При редовна и правилно хапване на плода бързо ще свалите килограмите и ще заздравите организма. Той е богат на витамини от В група, затова активизира обмяната на веществата. Когато се съчетаят с магнезий, те са мощно анти-стресово средство, което укрепва нервната система. Пъпешът прекрасно неутрализира и извежда от тялото натрупаните токсини. Има изразен диуретичен ефект. Точно заради това при диетата трябва да пиете много вода – минимум 2 л на ден.

Програмите за вталяване с пъпеш са най-различни според целите, които си поставяте. Детоксикиращите продължават от 1 до 3 дни. Те включват само консумацията на плода – по 1,5-2 кг, разпределени в 5-6 порции. В никакъв случай не трябва да удължавате периода, защото организмът се изтощава силно.

При по-продължителните програми се постига по-траен ефект. Единственият продукт, който не е позволен в тях, е прясно мляко. В съчетание с простите захари в пъпеша предизвиква стомашни разстройства.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On