Пиенето на твърде много алкохол може да увреди черния дроб

Заболяване на черния дроб е термин, използван за описание на увреждането на черния дроб

черен дробПознати са два вида. Остро заболяване е, когато проблемите с черния дроб се развиват в продължение на няколко месеца или седмици, а хронично заболяване или увреждане на черния дроб е повреда, която се случва в продължение на няколко години.

Има много различни причини за заболяване на черния дроб, включително пиенето на алкохол в големи количества, което причинява „алкохолно чернодробно заболяване“. Учените не са сигурни защо пиенето на твърде много алкохол може да увреди черния дроб, но причините са:

Оксидативен стрес. Когато нашият черен дроб се опитва да се пребори с алкохола, и в резултат на химична реакция може да увредят клетките му. Това увреждане може да доведе до възпаление и предизвикване на болести, тъй като черният дроб се опитва да се поправи.

Токсини и бактерии в червата. Алкохолът може да увреди нашите черва, което позволява на токсините и бактериите от червата да попаднат в черния дроб. Тези токсини може да доведе до възпаление и образуване на болести.

Ако пиете през повечето дни от седмицата, ще увеличите риска от развитие на заболяване на черния дроб.

Доказателство за това колко и колко често трябва да пиете алкохол, за да увеличите шансовете си за развитие на чернодробно заболяване, не са ясни. Но всички изследвания показват, че колкото повече алкохол пиете, толкова по-вероятно е увредите черния си дроб.

Author: Mari

Share This Post On