Постоянна умора – знак за болен черен дроб

Симптомите, които ни подсказват, че черния дроб не е наред, са много подобни на симптомите на грип и преумора

умора Как да запазим този толкова важен орган невредим?

Какво заплашва главния филтър на тялото?

Черният дроб е един от най-големите органи в човешкото тяло. Той е главен рган на храносмилателната система. Тегло – около 1 кг 500 грама. Намира се под купола на диафрагмата в горния десен квадрант.

Черният дроб изпълнява много жизненоважни функции, от които най-важните са метаболитните (няма вид обмен, който да не се извършва с участието на черния дроб: белтъчини, въглехидрати, мазнини, минерали, пигменти), отделителна (билиарна) и бариерна (защита и неутрализиране).

Кои са най-страшните врагове на здравето на черния дроб?

1. Алкохол
Любителите на силни напитки и често развиват заболяване, известно като „алкохолен хепатит“. Това води до цироза и други чернодробни заболявания. Също така на фона на алкохолната зависимост, паралелно с тях има панкреатит, гастрит, увреждане на сърцето и мозъка.

2. Токсични вещества – хлорирани въглеводороди, бензол и други метали.
Хората, които трудово вдишват, или по друг начин се занимават с тях са в риск от заболяване на черния дроб.

3. Лекарства
Лекарствата са причина за развитието на токсичен хепатит. Освен това, когато се прилага интравенозно често заразен с вирусен хепатит В, С и D.

Как е най-добре да помогнете на този невероятно търпелив орган, който е и един доста изпълнителен работохолик?

Прочистването на черния дроб с билки подпомага не само неговата работа, но и носи здраве. Капките Хепавитал са най-подходящия продукт за това.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On