„Правилните храни“ без съмнение увеличават сексуалната активност

Сексуалната активност може да бъде повишена без да се приемат лекарства. Ето защо много диетолози и сексолози призовават да се храним правилно

Сара Флор, диетолог от Великобритания, публикува проучване за връзката между храненето и либидото. Според нея има набор от продукти, които определено ще повишат сексуалната активност и ще дадат на човека необходимата енергия за осъществяването на много и безпроблемни полови актове, съобщава Федералната информационна агенция.

Не е тайна, че депресията и някои заболявания значително намаляват либидото. А правилното хранене може да го възстанови. Тайната е: мазната риба, ядките и яйцата трябва да присъстват в диетата. В този случай си струва да се откажем от захарта, тъй като честата ѝ консумация води до натрупване на наднормено тегло, което потиска сексуалната активност.

Също така често проблемите в интимната сфера са свързани с нарушен кръвен поток. За да се избегне това, експертът препоръчва да се ядат плодове, спанак, тиквени семки, нахут. Месото от домашни птици и хлебните изделия в умерени количества няма да бъдат излишни. Те могат да се разнообразяват с телешко месо и други морски продукти, като скариди например.

Целина та ще увеличи концентрацията на естествени феромони в човешкото тяло, докато чесънът ще увеличи либидото. Диетологът съветва да се обърне внимание на тъмния шоколад, динята, лютата чушка, авокадото и стридите.

Изследователите от Healthspan анализираха данни от 2000 души. Учените са установили: има редица признаци, сочещи дефицит на някои витамини и минерали, съобщава The Deccan Chronicle.

Например, хората с намалено либидо може да нямат достатъчно количество витамин D. За да компенсирате дефицита на този витамин, трябва да включите в диетата си гъби, зърнени храни, яйца и скумрия. Експертите отбелязват, че намаляването на либидото има много възможни причини (нездравословна диета, стрес, лошо физическо състояние).

Author: Mari

Share This Post On