При чернодробно заболяване избягвайте консумацията на мляко

Вероятно в резултат на бактериалния свръхрастеж в тънките черва много хора с хронично чернодробно заболяване, могат да имат затруднения изваряване на млякото и млечните продукти

лактоза

Млякото и другите млечни продукти съдържат вид захар, наречена лактоза. Ензим, наречен лактаза се произвежда в храносмилателния тракт, което се усвоява лактозата в нейните строителни блокове (глюкоза и галактоза). Хората, които не могат да произвеждат ензима лактаза имат непоносимост към лактоза.

Над 15% от хората получават газове, диария или подут корем след консумация на мляко и млечни продукти. Нарича се непоносимост към лактозата поради недостиг на ензима, който я разгражда. За да се проверите, спрете за седмица млечните продукти, включете ги и проследете симптомите. Дори с непоносимост към лактоза може да ядете млечни изделия, но по малко. Млякото пийте с храната.

Зеле, броколи, карфиол, боб са полезни антиракови храни. Но не се усвояват лесно и също подуват корема. Вместо да се отказвате от тях, променете начина на приготвяне или комбинациите с други продукти. Сварете ги на пара или ги задушете за минути на висока температура.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On