Пропускането на закуската може да доведе до диабет

Изследователите Сабрина Шлезингер анализира връзката между храненето и риска от развитие на диабет тип 2Връзката между храненето и диабет тип 2 беше проучена по примера на почти 100 000 души. От тях около 5000 са с диабет, пише „News Mail.RU“. Оказа се, че хората, които редовно пропускат закуска, имат повишен риск от развитие на диабет средно с 33%.

В сравнение с хората, които винаги имат време за закуска, онези, които пропускат закуската поне четири пъти седмично, имат 55% риск от диабет. Между другото, преди това е установено, че хората с наднормено тегло и затлъстяване често отказват закуска, смятайки, че това ще намали приема на калории. А затлъстяването е пряко свързано с диабет тип 2. Сега е доказано, че индексът на телесна маса не оказва особено влияние върху вероятността от диабет. Основният фактор беше диетата.

Според Schlesinger, хората, които пропускат закуска, често имат лека закуска през деня и в крайна сметка консумират повече калории. „Онези, които не ядат сутрин, хапват повече на обяд, което води до нарастване на захарта и инсулина в кръвта. Това е вредно за метаболизма и увеличава риска от диабет тип 2. Най-полезната закуска е зърнени храни, пълнозърнести зърнени храни или каша, намаляване на консумацията на червено месо и захар, „- каза експертът.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On