Рак на черния дроб не се хваща само от алкохолиците

Дори и само три алкохолни напитки като ежедневна консумация са достатъчни за да се развие рак на черния дроб

рак на черния дроб Но кафето може да намали тази не особено приятна тенденция, казват изследователите. Известено е: 5-6 единици алкохол (около три стандартни чаши вино от 175 грама) в много случаи водят до рак на черния дроб. Въпреки това, според няколко проучвания, направени наскоро, дневния прием на кафе намалява вероятността от 14% на всяка чаша.

Експертите са събрали данни от 8,2 милиона души, от които повече от 24 500 души са имали рак на черния дроб, съобщава The Telegraph . За статистиката теглото на човека, употребата на алкохол, кафе, мазни храни, както и недоспиване оказват сериозно влияние върху здравето на черния дроб.

Установено е, че редовната консумация на риба и редовните физически упражнения, намаляват риска от заболяване на черния дроб или от усложнения с жлъчката.

Като цяло, изследователите заключават: жените не трябва да пият повече от една алкохолна напитка на ден, а мъжете – не повече от двe. Според тях, не трябва да забравяме, че алкохолът, както и тютюна, са канцерогени с доста силно и фатално действие. Също така наднорменото тегло увеличава значително риска от рак на черния дроб. Кафе, в допълнение към защитата от рак на черния дроб, намалява вероятността от развитие и на рак на матката.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On