Редовната употреба на аспирин намалява риска от рак на черния дроб

Редовната употреба на аспирин има някои много сериозни и доказани ползи за здравето. Днес учените разкриват още едно предимство на популярното хапче


Става въпрос за намаляване на риска от развитие на хепатоцелуларен карцином (НСС). Това са заключенията, изразени от американски лекари от Многопрофилна болница на Масачузетс, съобщава „Mail.RU“. Положителен ефект се получава при приемане на 2 таблетки или повече на седмица (доза от 325 милиграма) в продължение на поне пет години. Експерти твърдят, че рискът продължава да намалява с нарастващите дози аспирин и продължителността на употребата му.

Известно е, че в заключенията си специалистите обсъдиха данните на повече от 170 000 души за около три години. Оказа се, че хората, които приемат две (или повече) хапчета всяка седмица, намаляват риска от развитие на HCC с 49%. За тези, които приемат аспирин в продължение на 5 години (или повече), този риск е намалял с 59%.

Освен това, рискът от рак постепенно се повишава, ако човек започне да приема по-ниска доза аспирин. И 8 години след като напълно откаже да приема аспирин, тази заплаха става значителна. Експерти подчертават, че оцеляването при HCC е по-малко от 18%. Следователно предотвратяването на развитието на това заболяване е приоритет. В близко бъдеще учените искат да тестват ефекта от приема на аспирин върху хора, които вече са болни.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On