Всяка храна увеличава риска от диабет при хора с наднормено тегло

За риска от диабет е писано много. Но, онова, което трябва да знаете е свързано със здравето на черния дроб, жлъчката и панкреаса, защото тези органи работят почти в синхрон

риска от диабет

При риска от диабет трябва да помислим най-напред за онова, с което се храним.

Изследователи от университета в Базел откриха: диета може да спаси възрастните с наднормено тегло от диабет тип 2. Използването на храна води до повишаване на нивата на инсулин при тези индивиди.

С храната получаваме не само хранителни вещества, но също и бактерии. Това означава, че тялото в същото време има два проблема. То трябва да разпредели получената глюкоза и да се бори с бактериите. Тази многозадачност причинява възпаление. Червата са изпълнени с имунни клетки – макрофаги.

За да изпълняват своята функция, макрофагите произвеждат необходимото количество анти-възпалителни вещества, наречени цитокини IL-1-бета. И те се отразяват на производството на инсулин за регулиране на кръвната захар. Но при хората с наднормено тегло концентрацията на глюкоза в кръвта се увеличава. Съответно, процесът е провален.

На по-високо ниво се ивеличава концентрацията на захарта, произведена от много IL-1 бета, и много инсулин (повече от необходимото). Поради претоварване, клетките които произвеждат инсулин, започват да умират. По този начин на тялото става по-трудно едновременно да регулира кръвната захар и да контролира имунната система. Всичко това се случва не само при използването на сладко, но и на почти всички други продукти.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On