Родителите трябва да следят нивото на въглехидратите в храната на децата

Нивото на въглехидратите в храната на децата трябва да бъде следено от родителите. Това ще предотврати някои бъдещи проблеми, като затлъстяван


Както бе отбелязано от „Росийская газета“, трябва да запомните: основният източник на енергия за мозъка е захарта. Има много енергия в храните, богати на въглехидрати. Трябва обаче да се наблегне на сложните въглехидрати.

Те включват: зърнени култури (елда, кафяв ориз, овесени ядки). Има ги още в бобовите растения, зеленчуците и зеленолистните зеленчуци (зеле, листни салати, краставици), както и макароните от твърда пшеница. Но мозъкът също изисква мазнини и протеини. Възможно е да се поддържа оптималното им ниво за сметка на телешко, говеждо, заешко месо, птици.

Витамино и антиоксидантно „натоварване“ на диетата също е необходимо. То ще подпомогне развитието на мозъка и неговата работа. Трябва да се включат още полезни растителни масла (маслини, ленено семе), риба, съдържаща омега-3 мастни киселини (треска, пъстърва, херинга), ядки, плодове, богати на антиоксиданти (морски зърнастец, боровинки, боровинки).

В този случай, диетолозите съветват: ако детето откаже да яде някакъв вид ястие, не трябва да използвате „камшик“. Можете да смените приборите, атмосферата, да помолите детето да ви помогне в готвенето. В допълнение, самите родители трябва да се хранят правилно, като действат като пример за детето.

Запомнете, че въглехидратите от сладкишите, пастите и вафлите нямат никаква полза. Всъщност, има – те са вредни. Ненужни и вредни!

Author: Mari

Share This Post On