Само две пържоли на седмица увеличават риска от ендометриоза при жените

Ендометриоза е опасно заболяване, което може да има фатален изход. Вина за него може да търсим и в това, което жените предпочитат да ядат

Изследователи от САЩ анализираха здравния статус на 81 908 жени, които не са имали менопауза. Те открили, че участничките, които ядат две порции на седмица ястия, приготвени от червено месо, 56% е по-вероятно да страдат от ендометриоза, в сравнение с други жени, пише Дейли мейл.

Ендометриоза се развива, когато ендометриалните клетки (вътрешната обвивка на матката) излизат извън обвивката на матката. Това провокира възпаление, болка и застрашава от безплодие. Учените вярват, че червеното месо увеличава производството на хормонален естроген. Това може да доведе до ендометриоза.

Най-големият риск от ендометриоза е наблюдаван при жени, които предпочитат пържоли и котлети от червено месо. Беконът и наденицата имат по-слаб ефект върху нивото на естроген. Авторите на изследването отбелязват, че ястията от риба, птици и морски дарове не предизвикват развитие на ендометриоза.

Дамите трябва да знаят, че диетата определя времето на появата на менопаузата.

Жените, които консумират здравословни храни в големи количества, като мазтни риби и пресни бобови растения (грах, зелен фасул), по-късно стигат до периода на менопауза. Също така, експертите са установили, че злоупотребата с рафинирани въглехидрати (като бял ориз и тестени изделия) е свързана с ранното начало на менопаузата, пише The Deccan Chronicle.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On