Сирене и броколи пазят от мазен черен дроб

Не пропускайте да включите в менюто си тези 4 храни, за да се предпазите от мазен черен дроб

broccoli

Сирене и броколи пазят от мазен черен дроб

Броколи

Този зеленчук е полезен както за здравето, така и за фигурата. Броколито е един от най-древните зеленчуци – гърците и римляните са го консумирали още преди 2000 години. Но чак в началото на XX век този зеленчук започва успешно да се налага по целия свят. Днес само американците консумират годишно повече от 75 хил. тона броколи. Витамините в него са изумително много. Например витамин С в броколито е почти 2,5 пъти повече, отколкото в цитрусовите плодове, а по наличие на бетакаротин то многократно превъзхожда всички останали зеленчуци, включително морковите и тиквата. Освен това съдържа само 30 ккал на 100 грама.

Риба

Известно е, че хората, консумиращи често риба, страдат значително по-рядко от сърдечносъдови и нервни болести. Рибата е изключително полезна за мозъка. Сьомгата, скумрията и другите по-мазни видове са богати на омега-3, поради което са полезни за сърдечната дейност и половата система. Също така спомагат за регенерацията на нервните клетки. Рибата е богата и на’фос-фор, необходим при физическо и умствено натоварване, както и на витамини от групата В, Е и А, при това е лесна за усвояване. Лидер по съдържание на витамин D е херингата (недостигът от витамин D увеличава риска от остеопороза). Рибните ястия са задължителни за поддържане на доброто състояние на кожата и косата. Според ди-етолозите е нужно да консумираме риба поне два пъти седмично – това е отлична профилактика срещу сърдечносъдови заболявания, инфаркт, нервни разстройства. Три порции мазна риба седмично осигуряват профилактика срещу Алцхаймер.

Чай

Зеленият чай тонизира не по-зле от кафето, но е многократно по-полезен. Чудотворните му свойства се дължат на съдържанието на катехини – биологично активни вещества, които възпрепятстват развитието на атеросклероза. Зеленият чай в достатъчна степен повишава тонуса, като при това не натоварва сърцето (както например кафето). Освен това диетолозите твърдят, че зеленият и белият чай топят мазнините. За да подобрите метаболизма си, пийте по три чаши зелен чай дневно – така и доброто настроение ви е гарантирано.

Сирене

Сиренето е прекрасна алтернатива на десерта. Ако 2-3 часа след хранене започват да ви измъчват натрапчиви мисли за храна, не вземайте сладкиш,а парче сирене – то повишава 20 пъти нивото на хормона на ситостта. Наред с морските дарове сиренето е богато на витамин В12, който стимулира растежа и участва в процесите на изграждане, растеж и възстановяване на кръвните клетки. Дефицитът на витамин В12 може да доведе до постоянна вялост и разсеяност. Съдържанието на витамин В12 е много по-високо, отколкото в месото.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On