Терапия със сол със съветите на руския природолечител Николай Даников

От незапомнени времена всяка уважаваща себе си жена е имала подръка шишенце с ароматна сол

Щом започнела да изпитва прекомерно вълнение, веднага вдишвала успокоителните аромати. Днешните дами са с по-здрави нерви, но хич няма да им навреди да помиришат ароматна сол, когато имат нужда бързо да активизират мозъка си, пише в книгата си, издадена от издателство „Труд“ Николай Даников. И как да си направите това бабешко чудо? Ами смесете малко обикновена готварска сол с няколко капки етерично масло.

Разбъркайте старателно, за да може да попие маслото в солта. После я прехвърлете в непрозрачно шишенце, плътно го затворете и го носете в чантата си. За да се борите с умората, в солта сложете 4 капки масло от хвойна, по 2 капки от майорана и джинджифил, по 1 от кимион и карамфил.

Това вероятно ви се вижда малко екзотично. Но солта може да донесе много полза за здравето и красотата, убеден е известният руски природолечител Николай Даников

Той е нарекъл книгата си „Чудодейната сила на солта„. „В нея са дадени многобройни сведения за използването на солта в народната и в традиционната медицина за лекуване и профилактика на различни заболявания. Съветите са лесно изпълними и са по силите на всеки“, уточнява авторът.

Около 75 г.пр.Хр. Плиний нарича морската сол „най-доброто лекарство, познато на човечеството „, а Авицена питие, че „солта пречиства, разтваря, стяга и изсушава“. Котон например препоръчва подагра да се лекува с компрес от зеле, седефче и кориадър, стрити със сол, и смесени с ечемичено брашно. Според Одо от Мена соленият сок от праз затваря пресни рани“.

Авторът подробно разглежда различните видове сол и техните свойства. Твърди, че е глупаво да се нарича готварската сол „бяла отрова“, защото натриевият хлорид е важен хранителен продукт, който е съставна част от течните среди в организма, поддържа киселинно-алкалния баланс и водно-солевия обмен, образуващ солната киселина в стомашния сок. Той се бори с прекаленото обезводняване и отмиването на витамините, другите соли и полезните вещества от организма. Възрастен мъж може спокойно да приема около 5 г сол на ден, което е около половин чаена лъжичка, жена – около 2 г. Проблемът е, че сол има и в готовите хранителни продукти, а това е основната причина за нейната повишена консумация. Даников съветва храната да се соли със специални смеси, в които количеството на натриев хлорид е малко, а са обогатени със соли на калия и калция. Това е особено полезно при хипертонична болест, атеросклероза, бъбречни заболявания, затлъстяване.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On