Свалете кръвното, за да облекчите и работата на черния дроб

За да свалите кръвното не е задължително да приемате само хапчета. Първо – и преди всичко, трябва да опитате да използвате храната като лекарство


Важно е да се стремите към около 4500 милиграма калий на ден. Богатите на калий храни допринасят за естественото понижаване на кръвното налягане, а бананите не са единствената възможност. Калий може да се открие и в много зеленчуци – домати, брюкселско зеле, тиквички и картофи. Други сортове, богати на калий, включват леща и фасул, цитрусови плодове и билки.

Консумирането на колкото се може повече зеленчуци не е революционен съвет, но работи. Важно е ежедневно да добавяте зеленчуци към диетата си, най-малко 400-500 г. Експертите предлагат да се обърне внимание на зеленолистни храни като зеле и спанак, които съдържат огромна доза калций и желязо. Оранжевите зеленчуци също са полезни – те са богати на каротин. Едно възражение: пазете се от консервирани зеленчуци, те съдържат много натрий.

Плодове, плодове – и колкото е възможно повече плодове!

Важно е да консумирате любимите си плодове с високо съдържание на витамини, минерали и фибри и с ниско съдържание на мазнини и калории. На практика няма ограничения за видовете и количеството консумация на плодове. Всекидневната консумация на плодове може да включва портокали, ябълки, мандарини, сливи и стафиди – дори сокове. Можете да консумирате плодове в каквато и да е форма – цели, на парчета, под формата на салата, коктейл или пюре, прясно изцеден сок с пулпи и всякакви други възможности.

Author: Mari

Share This Post On