Учени казаха как да се възстанови бързо черния дроб

Как да се възстанови по-бързо фатално болен черен дроб? Изглежда учените са все по-близо до отговор на този въпрос

 възстанови
Проучванията показват, че клетките на интрахепаталните жлъчни пътища, участват в чернодробната регенерация. Това предава ТАСС с позоваване на центъра на регенеративната медицина в Единбург и Института за наука и технологии. Това откритие ще сложи край на различни чернодробни заболявания, включително цироза.

Известние, че чернодробните клетки (хепатоцити) могат да бъдат намалени. Въпреки това, регенерацията на тези клетки се случва достатъчно бързо. Освен това, новите клетки остаряват също доста бързо. Ето защо, учените са се опитали да намерят начин за по-нататъшно възстановяване.

Бяха проведени експерименти с мишки, които са имали увреждане на черния дроб и увреждане на хепатоцитните гени, отговорни за клетъчно делене. Това позволи да се симулира ситуация, в която възстановяването на черния дроб не се дължи на хепатоцитите. В резултат на това черният дроб е в състояние да се възстанови по-бързо.

Тези клетки излязат през жлъчните канали и трансформират клетките на черния дроб, а не на дефектните хепатоцитите. Според учените, потенциалното възстановяване на механизма, описан по-горе, може да ни предпази от някои опасни болести. Сега учените трябва да се направят същото възстановяване за човешки черен дроб.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On