В сезона на настинките и грипа – внимателно с коварния парацетамол

Лекарите отдавна предупреждават, че предозирането с парацетамол разрушава черния дроб

парацетамол За да се избегнат усложненията, преди употребата на препарати, съдържащи парацетамол, трябва внимателно да се прочете инструкцията.

Предозирането с парацетамол води до разрушаване на черния дроб, а оттам и до смърт. Затова лекарите препоръчват преди да приемате лекарства с парацетамол внимателно да прочетете листовките. Освен това проверявайте съдържанието на комбинираните лекарства, защото е възможно в някои от тях да има парацетамол.

Също така, имайте предвид, че максималната доза може да причини вреди на по-слабите организми, както и н хората, които вече имат или са претърпели увреждане на черния дроб. Във всеки случай, не смесвайте с алкохол, парацетамола, тъй като алкохолът увеличава токсичността на лекарството и може да доведе до смърт, даже при спазване на дневната доза.

Вредите от парацетамола съвсем не свършват само с това. Експерти от Центъра Fred Hutchinson, които са специализирани в изследването на рака, смятат, че използването на парацетамол може да доведе до развитието на рак на кръвта.

Парацетамолът e аналгетик, известен като Парацетамол в Европа и като Тиленол в САЩ. Специалистите са стигнали до заключението, че честата употреба на тези лекарства може да увеличи риска от развитие на рак на кръвта.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On