Вече е ясно как може да се предотврати рецидив на рак на черния дроб

Хепатоцелуларният карцином е най-честата и агресивна форма на рак на черния дроб


Японски учени са намерили начин да спрат повтарянето на това опасно заболяване. Според изследователите, лекарство на базата на витамин А се отразява на раковите клетки на генетично ниво, пише руския сайт „Dni.ru“.

Специалистите са открили, че ацикличните ретиноиди намаляват нивото на експресия на гена MYCN в чернодробните клетки. Прекомерната активност на този ген провокира развитието на тумора и последвал рак на черния дроб. Както показват резултатите от изследването, инхибирането на експресията на MYCN насърчава намаляването на скоростта на разделяне на раковите клетки и потиска растежа на злокачествена тъкан.

В хода на експеримента пациентите с хепатоцелуларен карцином са взели 600 милиграма ацикличен ретиноид на ден след отстраняване на тумора чрез хирургична интервенция. До края на проучването беше установено, че доброволците, които приемат лекарство на базата на витамин А, значително намаляват броя на раковите стволови клетки, свързани с рецидив на заболяването.

За да се предотврати появата на рак на черния дроб, трябва да се има предвид спазването на подходяща диета. Редовното прочистване на черния дроб също дава добър резултат при превенция на различни заболявания на този толкова важен орган.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On