Вкусните смокини подпомагат чернодробната дейност

Смокините са уникален плод, който поддържа нормалната функция на много органи и подпомага лечението на много хронични състояния. Тя е един от плодовете, който никога не би навредил. И притежава богатство от ползи.

smokini-plodove-lqto-62972Преди всичко, трябва да знаем, че в нейните плодове се съдържа растителният ензим фицин, който притежава уникалното свойство да разтваря образувалите се тромби. Ето защо смокините са препоръчван народен лек при тромбоемболии.

Заради това, че смокините съдържат голямо количество захари и калий, те са изключително полезни за страдащите от сърдечни заболявания, като калият премахва наличните спазми на кръвоносните съдове, а също така ги отпуска и разширява. При хипертония и венозна недостатъчност, отново смокините ще помогнат най-вече като профилактично средство номер едно срещу двете състояния.
Изключително полезен плод и при анемия и различни заболявания на слезката и черния дроб. Подсигурете си една добра работа на филтриращата система на целия организъм – черния дроб, с вкусните смокини, като го добавяте всеки ден към менюто си.

Подобно на малиновите листа, и смокините помагат при внезапно покачване на фебрилната температура. Ако детето внезапно вдигне, сладко или отвара от смокини е чудесно температуропонижаващо средство. Освен това смокините помагат и при такива заболявания, като ларингити, трахеити и бронхити.

Author: admin

Share This Post On