Водата оказва влияние върху нивото на кръвната захар

Кръвна захар популярно се нарича концентрацията на глюкозата в кръвта. Чрез кръвообращението тя се транспортира от храносмилателния тракт до отделните клетки и става основен източник на енергия


Нейната концентрация нормално е между 4 и 6 милимола на литър кръв. Високите стойности могат да доведат до редица здравословни проблеми. Най-сериозен е диабетът, към който са предразположени хора с фамилна обремененост.

Нивата на кръвната захар се държат в норма, като особено се пазите от де-хидратация. Пийте поне 6-8 чаши чиста вода на ден.

Глюкозата може да се повиши след кафе, дори да не е подсладено. Причината е в кофеина, който се съдържа също в чая и в енергийните напитки.

Допустими са 1-2 алкохолни питиета на ден. По-големите количества предизвикват колебания в нивата на глюкозата.

Важно е да подбирате храната. Нишестето (царевица, ориз, пшеница, картофи), сладкото и мазното вдигат глюкозата. Това не означава да ги изключите напълно от менюто си. По-важно е да ги разпределяте на малки порции през целия ден, за да поддържате стабилно нивото на кръвната захар.

Съчетанието от въглехидрати и мазнини я покачва. Затова избягвайте например бял ориз на фурна, пържените картофи и други храни, които гълтат много олио.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On