Яйцата са полезни за черния дроб

На яйцата, който заемат специално място на великденската трапеза, дълго време се гледаше с лошо око заради т.нар. лош холестерол

яйцата
Тази заблуда тръгва от САЩ през 70-те години и въпреки че по-късно американски и европейски учени многократно я опровергават, много лекари и до днес съветват да ограничавате яйцата.

В тях наистина има много холестерол – около 225 мг в едно сурово яйце със среден размер, но преобладават ненаситените мазнини, а нивото на наситените е изключително ниско. Яйцата са чудесен източник на витамини, микроелементи, ензими и висококачествени белтъчини. Плюс това са нискока-лорийна храна, заради което често присъстват в диетите.

Изследванията сочат, че имат около 50% по-добър засищащ индекс от белия
хляб. Като ядете яйца, това води до намаляване на общия калориен прием за следващите 24 часа.

Хората с високо кръвно, сърдечни проблеми и анемии е добре да ядат яйца заради здравословното съотношение на калий и натрий в тях. За децата те са особено полезна храна. Съчетанието от витамин D и фосфор допринася за здравината на костите и зъбите, а лутеинът в жълтъка е ценен за зрението. Установено е, че когато яйцата присъстват системно в менюто на момичетата, в бъдеще намалява рискът от рак на гърдата.

Най-полезни са яйцата от свободни кокошки -техните жълтъците са по-жълти, тъй като съдържат до 7 пъти повече бета-каротин. Той е добър за сърдечносъдовата система, зрението, мозъчните функции и белите дробове.

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On