Защо е полезна диетата с кисело мляко?

Диетата с кисело мляко е по-популярна по света, отколкото у нас

диетата с кисело мляко

Защо е полезна диетата с кисело мляко?

Диетата с кисело мляко е на базата на т.нар. йогурт, а той няма и половината от полезните бактерии на нашето мляко. Затова ползата от нея у нас е много по-голяма.

Млечнокиселите бактерии са като балсам за храносмилането – активизират обмяната и прочистват от токсините. Ценно е и стимулирането на разграждането на вътрешните мазнини, което не става за сметка на нарушения в киселинността на стомаха. Освен това в киселото мляко се съдържат всички необходими вещества – мазнини, белтъчини и въглехидрати.

Препоръчителната продължителност на диетата е 10 дни. Менюто е балансирано и дневната му стойност е 1000-1100 калории. Повече протеини има единствено в месото и в бобовите растения. А всяка диета, която ограничава приема им, неизбежно води до загуба на мускулна маса. Когато не му даваме белтъчини, организмът си ги взима от мускулите. За да има ефект на отслабване, яжте мляко с по-ниска масленост – до 1,5 %. То може да е и плодово, стига да няма добавена захар. Най-добре сами си го направете, като му сипете сок или нарязани плодове. На едно хранене количеството млякото не трябва да надвишава 250 г. За междинни закуски използвайте натурален айран.

Тъй като енергийната стойност на дневното меню не е много голяма, не трябва да продължавате диетата повече от препоръчаното време. Като използвате принципа от първите 5 дни, създайте програмата си за следващите 5. Може и да ги повторите.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On