Ранното затлъстяване провокира проблеми с черния дроб

Смята се, че повече от 50% от българите са с наднормено тегло или затлъстяване

zatlastiavane

Ранното затлъстяване провокира проблеми с черния дроб

И онези от хората, които имат затлъстяване, приблизително 30% ще имат и затлъстяване на черния дроб, което ги излага на голям риск от тезки чернодробно болести, като цироза, чернодробна недостатъчност и рак на черния дроб.

Ако имате затлъстяване в средата на тялото, около корема и кръста, това може да предизвика инсулинова резистентност, което често води до затлъстяване на черния дроб. Затова често трябва да мерите коремната си обиколка, или обиколката около кръста. Мъжете трябва да поддържат обиколка на кръста не повече от 102 сантиметра, а жените трябва да имат обиколка на талията до 80 сантиметра.

Упражненията и спазването на диета, която е с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на фибри, витамини, антиоксиданти и минерали, ще ви помогне да поддържат здравословно тегло и да пазите черния дроб в добро здраве. Трябва да се има предвид, че ранното затлъстяване най-много вреди на черния дроб, затова наблюдавайте подрастващите и децата не само да са в добро психическо и физическо здраве, но и да имат килограми, които са в нормата.

 

Хепавитал са капки за прочистване на черния дроб и жлъчката. Приемат се два пъти дневно по 40 капки преди хранене. Цената на една доза е 39 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268, www.hepavital.com или на имейл hepavital@gmail.com

Author: Mari

Share This Post On